Делото срещу мъжете, изнудвали семейство Шумахер, започва през декември

Делото срещу тримата мъже, изнудвали семейството на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер за пари, е насрочено за 10 декември, обявиха съдебните власти в Германия, цитирани от ДПА.

Според обвинението, един от персоналните гардове на бившия автомобилен състезател е направил множество снимки на Шумахер, който получи много тежка черепно-мозъчна травма в края на 2013 и от тогава не е виждан на публично място.

Михаел Шумахер е бил на сватбата на дъщеря си?

"Той е обвинен в притежание на множество снимки и видео файлове, на които се предполага, че се вижда Михаел Шумахер", обявиха съдебните власти.

Бодигардът е 53-годишен мъж от Вулфрат, намиращ се в близост до Вупертал, където ще започне делото. Друг мъж, също на 53, е изнудвал семейство Шумахер заедно с 30-годишния си син. Те са настоявали за подкуп от 15 милиона евро, а в противен случай са заплашвали да продадат фотографиите и видео файловете на други хора.

От Ауди най-после потвърдиха, че Шумахер има шанс

Според информации, данните са свалени на два хард драйва и четири USB устройства. На тях има снимки и видео файлове, датиращи от преди и след инцидента на Шумахер по време на ски. Предполага се, че устройствата съдържат 900 снимки и 583 видео файла.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти