Менди посочи кои съотборници са му помогнали, след като от Ман Сити спрели заплатата му

Бившият защитник на Манчестър Сити Бенжамен Менди разказа за финансовите си неволи и как е бил подкрепян финансово от своите съотборници Рахийм Стърлинг, Бернардо Силва и Рияд Марез. Футболистът бе привлечен за малко под 60 милиона евро през 2017 година, но през 2021-а бе обвинен в поредица от изнасилвания и задържан от властите. “Гражданите” веднага спряха заплатата му от 500 хиляди, което е създало множество проблеми на французина в посрещане на ежедневните му разходи.

“Имах проблеми да изплащам издръжката на детето си и се чувствах ужасно от този факт. Рахийм Стърлинг, Бернардо Силва и Рияд Марез ми дадоха пари на заем, за да ми помогнат да платя адвокатските хонорари и да издържам семейството си,” заявява Менди пред трудовият трибунал.

Менди започна дело срещу Манчестър Сити, търси 11 милиона паунда

Вчера стана ясно, че френският защитник е завел дело срещу Манчестър Сити в търсене на обезщетение от клуба след спирането на заплатите му и пропуснати ползи. Освен заплатата от 500 хиляди паунда, той е можел да получи бонус в 900 хиляди британски лири, ако изиграе 60% от мачовете, един милион от британската валута, ако стигнат в Шампионската лига, както и още 1.2 милиона от имиджови права.

Французинът каза още, че е бил уведомен от тогавашния главен футболен директор на Манчестър Сити Омар Берада, че ще получи всички неизплатени заплати, след като срещу него бъдат свалени всички обвинения, както се случи по-късно. Сега обаче “гражданите” твърдят, че не са длъжни да изплащат заплатите му по времето, което той прекара в затвор, тъй като той не е бил в състояние да изпълнява своите задължения.

Още от Футбол свят

Виж всички