Хорнър потвърди, че Лоусън ще изтърпи наказание в Остин

Ръководителят на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър потвърди, че Лиам Лоусън ще изтърпи наказание за използването на допълнителни компоненти в задвижващата система на своята кола по време на Гран При на САЩ.

За новозеландецът това ще е първо състезание за годината. Той заема мястото на Дениъл Рикардо в екипа на Рейсинг Булс и наследява бройката на компонентите, която до момента беше използвана от австралиеца.

Лиам Лоусън ще се състезава с №30

В първите 18 кръга за сезона Рикардо използва четири двигателя с вътрешно горене, четири турбо компресора, четири MGU-K, четири MGU-H, две батерии и две контролни електроники. По този начин той практически използва всички разрешени компоненти и всеки следващ нов ще носи наказание за пилота на тази кола.

Лоусън отново тества за Ред Бул

Хорнър не разкри точно кои компоненти ще бъдат сменени, но потвърди, че нови такива ще има. По думите на британеца това ще даде на Лоусън по-мек старт на неговата кариера като титуляр във Формула 1.

Лоусън призна, че го очаква голямо предизвикателство в Остин

„Е, той така или иначе ще изтърпи наказание за двигател, така че ще получи по-меко приземяване или по-меко връщане в атмосферата. Но разбира се той ще бъде сравняван със своя съотборник (Юки Цунода). Той беше бърз срещу него миналата година. Мисля, че Юки се представя по-силно тази година и ще бъде вълнуващо да видим колко бързи Лиам се адаптира.„Миналата година той беше много бърз още от началото. Той е твърд състезател и е много адаптивен. Със сигурност тестовете, които той направи за нас през тази година, бяха много окуражителни.„Знаем, че Юки е много бърз пилот. Той определено може да извлече една обиколка и е много зрял, защото вече не е новобранец, той е в четвъртия си сезон и има натрупан доста опит. Видяхме къде беше Дениъл в сравнение с него и ще е интересно да видим какво ще бъде сравнението с Лиам с следващите шест състезания“, коментира Хорнър пред подкаста F1 Nation.

Заплаха ли е Лиам Лоусън за бъдещето на Чеко Перес в Ред Бул?

През миналата година Лоусън и Цунода направиха пет състезания като съотборниците в Алфа Таури, като в три от тях и двамата стигнаха до финала. В две от тези три състезания Лоусън завърши пред Цунода, побеждавайки японеца в Нидерландия и Япония.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти