Ваня Гешева пред Sportal.bg: Варвам, че младите таланти ще пишат новата история на нашия спорт

Алманах “100 години кану-каяк” (1924-2024) с автори Николай Кръстев и Ани Дончева бе представен днес.

Премиерата в София се състоя в Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“ в София.

Представиха алманах "100 години кану-каяк"в София

Книгата е посветена на вековния юбилей на спорта кану-каяк в България.

На официалното представяне присъства олимпийската шампионка в едноместния каяк от Сеул 1988 Ваня Гешева, която има пълен комплект олимпийски медали в Сеул 88 и на двойка каяк, и на четворка каяк, както и сребро на едноместен каяк от Москва 1980.

“Това означава целият ми живот. Огромна благодарност на авторите на книгата Ани Дончева и Николай Кръстев, защото те събраха една много ценна информация, много вълнуващи истории в един чудесен алманах, който разказва нашата история на кану-каяка. За мен е чест да бъда част от тази велика история. Ние сме от малкото спортове, които сме спечелили много олимпийски, световни и европейски медали и се нареждаме сред първите спортове донесли голяма слава на България”, заяви Ваня Гешева специално пред Sportal.bg.

“Започвайки със спорта на 12 година аз нямах никаква представа какво се случва с мен. Даже не знаех какво означава кану-каяк, но съм изключително благодарна, както и на хората в този спорт, които се превърнаха в мое семейство. Безкрайно съм благодарна на спорта ми, който ме възпита да съм истински човек, да бъда отговорна и да вървя смело и да сбъдвам мечтите си”, добави Гешева.

“Спортът е здраве. Възпитанието и отношението към спорта започва в семейството. Когато родителите насочат своето дете да се занимава с любимия спорт, то някак си по-лесно би могло да намери пътя си. Всеки, който обича спорта, нека да вярва, че мечтите се сбъдват. И когато много силно вярваш и много силно го искаш, това наистина се случва. Аз призовавам младите хора да бъдат смели в своите мечти, да бъдат по-активни и да бъдат здрави. За да бъдат здрави, трябва да спортуват. Вярвам, че младите таланти ще пишат новата история на нашия спорт”, допълни Ваня Гешева.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти