Равенство срещу Украйна изкачи Чехия на върха в групата

Чехия се възползва от загубата на Грузия срещу Албания и оглави еднолично класирането в групата си в Лигата на нациите. Чехите направиха 1:1 с Украйна във Вроцлав и събраха 7 точки, с които поведоха в група 1 на Лига "В". Грузинците имат 6 пункта и са втори. Със същия актив е и Албания, а украинците са последни с 4 точки.

Мачът беше много интересен, като Украйна повече търсеше победата. В 18-ата минута Лукаш Черв даде преднина на гостите, а в 53-ата Артьом Довбик изравни от дузпа.

Преди няколко дни украинците надвиха с 1:0 Грузия с гол на Михайло Мудрик и записаха първи точки в групата след двете загуби на старта. Чехия пък победи с 2:0 у дома Албания и се изкачи на второ място в класирането.

През септември Чехия се наложи над Украйна с 3:2 в Прага в мач, в който двата тима отправиха над 30 удара. Днешният двубой не беше толкова атрактивен, но и не липсваха интересни епизоди.

В началото Микола Шапаренко пропусна добра възможност за символичните домакините. Последва шанс и за Павел Сулц от Чехия, но Анатолий Трубин внимаваше. В средата на първата част Черв откри в полза на чехите с първия си гол за националния отбор. Попадението беше прегледано от ВАР за евентуално нарушение в атака, но такова нямаше.

До почивката Черв можеше да се разпише още веднъж, а Матей Ковар попречи на останалия очи в очи с него Михайло Мудрик да възстанови равенството. В самия край на първата част гол на Мартин Витик беше отменен заради засада.

В 51-ата минута Ладислав Крейчи спря топката с ръка в наказателното поле и реферът Куадра Фернандес даде дузпа в полза на Украйна. Зад топката застана Довбик, който не сгреши - 1:1.

В осатващото време положения имаше и пред двете врати. Резерва Ян Климент не можа да преодолее Трубин, а Олександър Зубков стреля право в ръцете на Ковар и пропусна да донесе трите точки на Украйна.

Още от Футбол свят

Виж всички