Менди започна дело срещу Манчестър Сити, търси 11 милиона паунда

Бившият играч на Манчестър Сити Бенжамен Менди е завел днес съдебен иск срещу "гражданите". Французинът иска клубът да му изплати заплати в размер на 11 милиона паунда, които той не е получил, тъй като Манчестър Сити е спрял да изплаща възнаграждението му в размер на 500 000 паунда месечно само седмица, след като срещу него бяха повдигнати обвинения в изнасилване и сексуално насилие.

Клубът от "Етихад" привлече левия бек от Монако срещу 52 милиона паунда през юли 2017 година. Договорът, който той подписа, бе до юли 2023-та. В контракта е имало и бонуси, според които Менди е трябвало да получава по един милион всеки път, когато Сити се класира за участие в Шампионската лига, както и 1.2 милиона паунда годишно за имидж права. След като през август бяха повдигнати обвиненията срещу него, Футболната асоциация му забрани да извършва каквито и да било футболни дейности. От клуба са го информирали, че спират да изплащат възнагражденията му, защото той не може да изпълнява задълженията си по своя договор. Менди обаче претендира, че според контракта Сити може да спре заплатите му само за период от шест седмици.

През миналата година Менди бе признат за невинен по всички обвинения, които му бяха повдигнати. Впоследствие той подписа с Лориен.

Още от Футбол свят

Виж всички