Лоусън призна, че го очаква голямо предизвикателство в Остин

Този уикенд Лиам Лоусън ще направи своя дебют като титулярен пилот във Формула 1, заемайки мястото на Дениъл Рикардо в отбора на Рейсинг Булс за Гран При на САЩ. Новозеландецът вече има пет старта зад гърба си, като заместник на Рикардо миналата година, но сега той ще кара като пълноправен титуляр.

Пред радио Newstalk ZB Лоусън говори за предизвикателството, което го очаква в Остин, една напълно непозната за него писта. Всъщност от шестте писти, на които Лоусън ще кара този сезон, той има опит само на три – Мексико, Катар и Абу Даби, докато в Остин, Бразилия и Лас Вегас той ще учи нови трасета.

„Мисля, че работата в симулатора на Ред Бул, която свърших в последните месеци, ще ми помогне, но скокът винаги е голям. Ще бъде трудно да дебютирам точно в Остин – писта, на която не съм карал, така че въпреки работата, която съм свършил в симулатора, предизвикателството ще е огромно.„Определено бих казал, че съм по-подготвен от миналата година. Но в същото време аз се включвам по-късно през сезона, а другите вече са карали в три четвърти от него. Разбира се аз тренирах, за да съм готов за тази възможност и направих няколко теста, но нищо не може да се сравнява със състезанията. Така че ще бъде голямо предизвикателство в Остин.„Аз имам опит единствено на пистите, на които се състезавах миналата година. Тези, на които не съм карал са Остин, Вегас и Бразилия. За щастие имам една тренировка в Мексико, където също ще е предизвикателство, но поне съм карал там. Същото е и в Абу Даби, имам една тренировка с Ред Бул там.„Трудното е Остин е, че там ще има спринт и ще има само една тренировка преди квалификацията за спринта. Така че аз ще трябва да науча всичко в тази една тренировка преди да започне квалификацията“, заяви Лоусън.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти