Интер се прицели в защитник на Леверкузен с изтичащ договор

В Интер могат да направят опит да подмладят застаряващата си защита, и то без да плащат трансферна сума, след като от клуба са набелязали централния бранител на Байер (Леверкузен) Йонатан Та, пише “Гадзета дело спорт”.

Договорът на германския национал с “аспирините” изтича след края на сезона, като за момента изглежда малко вероятно той да бъде подновен. Това предизвика интерес към Та от страна на клубове като Байерн (Мюнхен) и Барселона, като в Интер също са готови да се включат в надпреварата за защитника. “Нерадзурите” са майстори в подписването на свободни агенти, като сред настоящите си футболисти те привлякоха по подобен начин Стефан де Фрай, Хакан Чалханоолу, Хенрих Мхитарян, Маркюс Тюрам, Пьотър Жиелински и Мехди Тареми. Освен това на миланския гранд са готови да съдействат същите посредници, които помогнаха за пристигането на Бенжамен Павар от Байерн.

Редица защитници на Интер като Франческо Ачерби (36 г.), Матео Дармиан (34 г.) и Стефан де Фрай (32 г.) са в напреднала футболна възраст, така че възможното привличане на 28-годишния Та би донесло свежест в отбраната на тима. Той беше с важна роля за историческата титла на Байер в Бундеслигата, а през този сезон продължава да бъде основна част от състава на Чаби Алонсо, записвайки 10 мача с 1 гол до момента.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти