Волф: Хамилтън няма да има проблем с адаптацията към Ферари

Според ръководителя на отбора на Мерцедес Тото Волф седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън няма да има проблем с адаптацията си към тима на Ферари когато премине в Маранело в края на годината. Както е известно Хамилтън избра да прекрати успешното си дългогодишно сътрудничество със „Сребърните стрели“, за да сбъдне своята детска мечта да кара за Ферари във Формула 1.

За британеца това ще е първи случай, в който той ще кара за отбор, който не е базиран във Великобритания. Именно поради тази причина някои хора предположиха, че той ще изпита трудности в адаптацията си към доста по-различната култура в Италия. Според Волф обаче това няма да е така.

Васьор: Леклер не се опита да блокира идването на Хамилтън

„Мисля, че много хора казват, че за него ще е много трудно. Но аз смятам, че когато казваш, че нещо ще е много трудно, доста често се оказва обратното. Ферари е страхотен отбор, има страхотни хора, много емоции, страст и следователно има и напрежение. Но аз смятам, че те ще намерят начин да работят заедно“, заяви Волф.

Австриецът също така говори и за бъдещето партньорство между Джордж Ръсел и пълния новобранец Андреа Кими Антонели, който ще заеме мястото на Хамилтън. По думите на Волф изборът на Антонели е правилен, но той признава, че на моменти Мерцедес ще усеща липсата на опита на Хамилтън.

Ръсел: Кими ще ме държи на нокти

„През последните 12 години имахме страхотни успехи с Люис, той винаги ще е част от нашето семейство. Но като състезатели ние ще се опитаме да го победи догодина, а присъединяването на Кими към Джордж ни дава нова инерция, плюс младост и свежест. Когато имаше един 18-годишен пилот в колата, усещаш усмивката, която има по лицата на всички в организацията.„Но, казвайки това, разбира се ще има моменти, в които ще ни липсва опитът на Люис. Кими ще има много за учене, но аз съм абсолютно убеден, че това е правилното нещо за отбора и няма нито един човек, който би избрал нещо друго“, коментира Волф.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти