Гърция продължава без грешка в Лигата на нациите

Отборът на Гърция продължава безгрешния си ход в група 2 от Лига "В" в Лигата на нациите. След като преди дни поднесоха голямата сензация на "Уембли", побеждавайки Англия, днес "елините" се наложиха с 2:0 в домакинството си на Ейре.

Домакините на "Йоргос Караискакис" бяха по-активният от двата отбора и през първото полувреме бяха близо до откриване на резултата, но Кевин Келъхър направи чудесни спасявания след удари на Йоргос Масурас и Димитрис Янулис.

Първият гол в мача падна в 48-ата минута, а негов автор бе Анастасиос Бакасетас. Той се разписа със страхотен шут от границата на наказателното поле.

В добавеното време "елините" добавиха и втори гол, с който да подпечатат успеха си. Той бе дело на Петрос Манталос в 91-вата минута. Капитанът се възползва от грешка на вратаря, отне му топката и я прати в опразнената врата за крайното 2:0.

До края на мача Гърция не изпусна инициативата и така си поздрави с победата, която е четвърта поредна за отбора на Иван Йованович, който е с пълен актив от 12 точки на върха на групата си. Ейре пък остава на 3-тата позиция в таблицата с едва 3 точки и вече без шансове за първото място в крайното класиране.

Още от Футбол свят

Виж всички