Любо Симеонов: Нямам търпение да дебютирам за ЦСКА

Любослав Симеонов е от новите попълнения на ЦСКА за този сезон. 28-годишният диагонал пристигна в клуба от Монтана, за да подсили конкуренцията на поста със Страхиня Бързакович. Ето какво каза Любо пред клубния ни сайт cskavolley.com за трансфера си при нас и очакванията му за сезона.

Приветствам ви в клуба, как се чувствате в ЦСКА?

– Много добре, обстановката за работа е много приятна. С повечето момчета се познавам, така че нямах нужда от много време за аклиматизация. Вече нямам търпение да дебютирам официално за ЦСКА.

Оправдаха ли се очакванията ви, спрямо този един месец, който сте в клуба?

– Да, абсолютно. Всичко което съм чувал за ЦСКА се потвърди на 100 процента. Работи се много усилено и съвестно от всички момчета, без излишни нерви и напрежение. Всички в отбора гоним само една цел – първото място.

Имаше ли колебания у вас?

– Не, категорично никакви. Имах два разговора с г-н Александър Попов и се разбрахме изключително бързо.

Успяхте ли да се интегрирате и в колектива?

– Смятам че да. С някои от момчетата сме играли в един отбор, с други дълги години се познаваме, така че не ми е било проблем. Напротив, всички сме в отлични отношения.

С оглед събрания състав, ще отговорите ли на очакванията, които към ЦСКА винаги са високи?

– Силно се надявам. Имаме добър отбор, но най-важното е първо да сме здрави, защото в последните две години имах тежки контузии. Ще работим и ще видим какво ще се получи накрая на сезона.

Сезонът започва ударно, с още едно дерби срещу Левски. Какви са очакванията ви?

– Да играем по-добре, на първо време. Тренираме много здраво. Тези мачове с Левски са със специфичен заряд за спортната ни общественост. Ще видим този път кой ще е по-добре подготвен и в по-добро състояние. Надявам се да се реваншираме и това да сме ние.

Какво си пожелавате за този сезон?

– Най-вече да съм здрав, защото в последните две години направих две операции. Нека да постигнем колкото се може повече победи през сезона и да се борим за всички купи.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти