Иво Ангелов пробяга Софийския маратон

Два дни преди да навърши 40 години Иво Ангелов предизвика себе си на Wizz Air Sofia Marathon Sofia, това съобщи самият той за БТА, малко след като финишира.

Световният и европейски шампион по класическа борба успя да преодолее дистанцията от 42.195 км. за малко под четири часа.

„Чувствам се добре, исках да докажа, че съм в добра форма. Не съм спрял да тренирам, въпреки натоварената ми програма“, каза още той.

Борецът допълни, че след 20 -ия километър е усетил болки в краката, но не се е възползвал от правото на почивка. Единственото, което си е повтарял е да продължава напред без да спира, коментира спортистът. Той опредили бягането в маратона като нещо нормално както  подготовките по време на лагерите.

Иво Ангелов постави още едно предизвикателство пред себе си, да популяризира спортът борба и системата суплес в детските градини в Перник. Той преподава в спортно училище „Олимпиец“  и е президент на клуба по борба.

Маратонът идва ден след като Иво Ангелов и Серги Сергиев от клуба по борба Миньор се завърнаха от Световното първенство в Хърватия за ветерани. Там Сергиев успя да стане осми в света в неговата категория. Ветеранът има и едно пето място от световната надпревара през 2022 година в Пловдив.

Участие в Софийския маратон взеха и други известни български спортисти, които не са лекоатлети. Сред тях бе и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която участва на 10 километра и завърши за малко под 59 минути.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти