Антонели се изправя пред ключов финален тест преди дебюта си във Формула 1

Андреа Кими Антонели ще се изправи пред един ключов финален тест преди дебюта си във Формула 1 догодина, а именно изваждането на шофьорска книжа.

Италианецът навърши 18 години през август, а в края на годината ще бъде на практически изпит за изкарването на шофьорска книжка. А наличието на такава е едно от изискванията даден пилот да получи и суперлиценз, с който да участва във Формула 1.

Волф обясни защо се отказа от Верстапен за сметка на "свежия" Антонели

„Все още нямам шофьорска книжка. Вкъщи имам кола, но тя е с доста поражения. Странно е да започвам във Формула 1 без да имам книжка, но аз се надявам да издържа моя практически изпит през декември“, каза Антонели пред Gazzetta dello Sport.

Кими Антонели: Невъзможно е да замениш Люис Хамилтън

Италианецът се върна и към „емоционалното“ си участие в първата тренировка преди Гран При на Италия, в която той зае мястото на Джордж Ръсел. За Антонели подготвителната сесия на „Монца“ продължи само 10 минути, тъй като той допусна новобранска грешка във втората си летяща обиколка и се удари тежко в стената на „Параболика“.

От Мерцедес признаха за допусната грешка при дебюта на Антонели

„Първата обиколка беше много емоционална, най-вече заради италианските фенове по трибуните. Но след това започнах да се държа зле, въпреки че за късмет ще имам още два шанса в Мексико и Абу Даби. Джордж не беше много доволен от моята катастрофа, но ние се разбираме добре и той ми дава добри съвети. Но догодина ще искам да го победа“, коментира Антонели.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти