Иван Станев: Много работа ни чака

Нефтохимик 2010 (Бургас) загуби от Дея спорт (Бургас) с 0:3 гейма във тория полуфинал от турнира за Купа България. Така нефтохимиците отпадат от по-нататъшна надпревара. Дея се класира за финал, където ще срещне Левски София, който отстрани ЦСКА.

Старши треньорът на Нефтохимик Иван Станев, заяви че не му е лесно да застане начело на Нефтохимик, но всички заедно ще се развиват по пътя, както и че много работа очаква този състав.

Дея се справи с Нефтохимик и ще спори за Суперкупата

"Поздравления за състезателите на Дея. Изиграха си мача правилно тактически. Затрудниха ни с флот сервис. На фона на това, което бяхме показали до момента, наистина ни изненада, че не успахме да противодействаме. А бяхме готови за това нещо. Смущаващото е, че двата гейма започваха с разлика от 4-5 точки. Много е трудно на това ниво да направиш обрат. Много работа ни чака. Опитвам се да внеса ред, но все още нямам много избор на момента. Не мисля, че отборът на Дея направи нещо голямо. Проблемите са при нас ние трябва да работим за тяхното отстраняване. Пожелавам им успех. Нека по-добрият от финалистите да победи."

"С отбора съм бил само един месец и то като помощник. Знам какви са проблемите, но това са си наши неща, които ние трябва да изгладим. Този състав има да изиграе още много мачове и то по начина, по който искам аз, а не както изглеждаме в момента."

"Треньорска смяна е плод на избор на ръководството. Застанах на този пост, защото в този момент нямаше как да оставя момчетата. Не ми е никак лесно да бъда начело, това е Нефтохимик. Казах им, че аз ще се развивам с тях като треньор, а те с мен като състезатели. Отборът има потенциал, има страхотни състезатели. Малко ни трябва още. Това ще се постигне в процеса на работа. Има неща за изглаждане, имаше напрежение, но това е първи мач, продължаваме напред.“

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти