Англия в търсене на промяна

Днес предстоят нови осем мача от Лигата на нациите. Четвъртият ден от октомврийската програма включва четири срещи от Лига "В", два от Лига "С" и два от Лига "D".

Англия гостува на Финландия след изненадващата загуба от Гърция на "Уембли". Временният треньор на британците Лий Карсли вече усети напрежението да си на този пост. "Трите лъва" разочароваха тотално в предишния си мач, а изборът му да не заложи на изявен нападател в отсъствието на Хари Кейн претърпя пълен провал.

Прогнозите са, че за срещата в Хелзинки Карсли ще се завърне към по-позната на отбора тактическа схема. На варха на атаката най-вероятно ще застане Оли Уоткинс, а зад него ще действат Джуд Белингам, Букайо Сака и Антъни Гордън. Това ще се случи, ако Кейн не е възстановен, а има надежди, че той ще бъде на линия за двубоя

Тимът на Англия никога не е допускал загуба от Финландия. Двата отбора са се срещали 12 пъти, като британците са спечелили десет от тези срещи, а две са завършили наравно. Финландците загубиха и трите си срещи от началото на Лигата на нациите, като отбелязаха само един гол.

В същата група Гърция се надява да продължи отличната си серия и да запише четвърта поредна победа от началото на турнира в домакинството си на Ейре. Ирландците пък записаха първи точки преди няколко дни след успеха над Финландия.

Друг интересен сблъсък от Лига "В" е този между Австрия и Норвегия. Тимът на Стале Солбакен е лидер в групата със седем точки след две поредни домакински победи, едната от които дойде срещу днешния съперник през септември. Преди няколко дни норвежците спечелиха с 3:0 срещу Слования, а с двете си попадения в мача Ерлинг Холанд стана рекордьор по голове за националния отбор. Другият мач в тази група е Казахстан - Словения.

В Лига "С" Армения приема Северна Македония, а Фарьорските острови са домакин на Латвия. Четвъртият кръг в най-ниското ниво на турнира включва Малта - Молдова и Литхенщайн срещу Гибралтар.

Още от Футбол свят

Виж всички