Бриаторе: Вратата ни остава отворена за Сайнц

Изпълнителният съветник на Алпин Флавио Бриаторе не изключи възможността тимът на Рено да успее да си върне Карлос Сайнц в един по-късен момент от кариерата на испанеца във Формула 1.

През лятото Бриаторе се опита да привлече Сайнц, който в крайна сметка се договори с Уилямс, като основният коз на Флавио беше все още недоговорената доставка на задвижващи системи Мерцедес. Уилямс е клиент на Мерцедес, но едва в края на септември Рено потвърди, че закрива програмата си за двигатели във Формула 1 и от 2026 Алпин също ще ползва клиентски мотори, най-вероятно от Мерцедес.

Макс Верстапен е спрял преговорите с Мерцедес?

„Преди година Макс Верстапен печелеше всички състезания, а сега другите отбори имат по-конкурентни коли и други пилоти започнаха да печелят победи – обясни Бриаторе пред motorsport-Magazin. – Ние сме доволни от Пиер Гасли, сега ще имаме и млад пилот – Джак Дуън. Но ако Карлос иска да кара за нас през 2026, то вратата ни за него винаги ще е отворена. Тази година видяхме възможност да подпишем със Сайнц, но тя дойде твърде рано, така че не сме разочаровани.”

Ще напусне ли Ред Бул Формула 1?

Големият шеф на Рено Лука ди Мео и Бриаторе, който е лично негово назначение в тима, продължават да твърдят, че отборът няма да се продава, а все още е трудно да се прогнозира дали Алпин ще успее да направи крачка напред в последните стартове този сезон във Формула 1.

Андрети: Фен съм на Оскар Пиастри

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти