Герой от САЩ'94 ще прави селекцията на "акулите"

Легендарният полузащитник Златко Янков се завърна в Черноморец (Бургас). Той ще бъде консултант по спортно-техническите дейности - както за мъжкия отбор, така и за ДЮШ на "акулите". Бронзовият медалист от САЩ'94 ще има основна роля в селекцията на бургаския клуб.

"Няма нужда да представям Златко Янков като футболист. Най-успешният състезател в историята на бургаския футбол, най-голямото име. Заедно започнахме през 2015 г. Надявам се да го изведем до най-високото ниво на футбола в България. Засега само той ще бъде отговорен за тази длъжност. Надяваме се, когато проектът се развие, да има и екип. При всички положения ще гледаме в една посока. Трябва да върнем отбора там, където му е мястото – в Първа лига", каза старши треньорът на Черноморец Ангел Стойков.

"Приех поканата на д-р Спасимир Иванов да участвам в този проект. Да помогна за развитието и подобряването му. Основно ще отговарям за селекцията – както за мъжкия отбор, така и подобряване в школата. Най-важно е първо да направим зимната селекция на мъжкия отбор. Основната ни цел е да влезем в професионалния футбол. И да сме готови за него. Ще уточним с Ангел постовете, на които ще привлечем нови. Все още не сме говорили", заяви от своя страна Фара.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти