Българин спечели титлата в картинг шампионата на Дениъл Рикардо

Българският пилот Лиам Карабелов спечели титлата в клас DRS100 в картинг шампионата на бившия пилот във Формула 1 Дениъл Рикардо във Великобритания. Лиам взе титлата с 2170 точки, събрани с осем подиума в осемте кръга, включително и три победи на финалите.

Битката в края на сезона за първото място в класа се оказа много оспорвана, като вторият - Кей Нюман, завърши с 2149 точки и съдбата на титлата се реши в последния кръг, в който Лиам завърши трети на финала, а съперникът му остана осми. Трети в крайното класиране завърши Фреди Фарел с 2064 точки, толкова, колкото събра и четвъртият в крайното класиране - Дориан Малек, който спечели последния кръг.

Любо Руйков триумфира на финала на италианския шампионат IAME

Карабелов завърши третия кръг, във втория беше трети, отново втори в третия кръг, след това спечели следващите три кръга - от четвърти до шести и после записа две трети места в последните два кръга.

Второ място за Алекс Лазарус на финала в Лонато

Общо 28 пилоти събраха точки през сезон 2024 в клас DRS100 на британския шампионат, а картовете в този клас са предназначени за пилоти от 12 до 16 години.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти