Шефът на съдиите в Англия призна: Червеният картон на Бруно беше грешка, ВАР трябваше да се намеси

Шефът на съдиите в Премиър лийг Хауърд Уеб призна, че решението на съдиите да покажат червен картон на Бруно Фернандеш в края на първото полувреме при тежката домакинска загуба на Манчестър Юнайтед от Тотнъм с 0:3 е грешно. Португалският плеймейкър бе отстранен директно за нарушение срещу Джеймс Мадисън, което първоначално създаде впечатление, че е по-грубо, но повторенията ясно показаха, че това не е така, а кракът на Фернандеш отива доста по-ниско. Фернандеш протестира бурно решението на Крис Кавана, а след срещата заяви, че дори самият Мадисън е казал на терена, че нарушението не заслужава червен картон, но от ВАР изобщо не се намесиха и оставиха решението на главния съдия.

Малко радост и за Манчестър Юнайтед: картонът на Бруно Фернандеш бе отменен

“Това е ужасно, приятелю, за мен това е сто процентов червен картон. Решението на терен е за червен картон,” заявява страничният рефер.

“Това не са бутони, нарушението е на нивото на пищяла, но е умишлено действие и няма опит да се играе с топката. Ъгълът не показва ясно бутоните. Има подхлъзване, но решението е на рефера,” казват от ВАР.

“Това бе грешка. Чуваме от аудиозаписа, че асистентът казва, че това е нарушение за червен картон и съдията приема този съвет. Контактът е високо, но Фернандеш първо се подхлъзва. Това не е опит да се отнеме топката, но от гледна точка на асистента изглежда, че той влиза с бутоните. Това е лека грешка. Той обаче не забива обувката си в краката на противника, това е по-скоро спъване и ВАР трябваше да изпрати рефера на екран,” коментира Уеб. В крайна сметка “червените дяволи” играха цяло второ полувреме с човек по-малко, а в него допуснаха нови две попадения за крайното 0:3. Впоследствие от “Олд Трафорд” протестираха решението и червеният картон бе отменен, а Бруно Фернандеш не бе наказван с пропускане на мачове.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти