Грийлиш: Бях съсипан, когато Саутгейт не ме извика за Евро 2024, благодаря за доверието на Карсли

Джак Грийлиш все още вярва, че Гарет Саутгейт е трябвало да го повика в състава на Англия за Евро 2024. 29-годишният футболист на Манчестър Сити беше оставен извън състава за континенталния шампионат в Германия през лятото от тогавашния мениджър , като преди това беше част от отбора, който достигна до финал на Евро 2020 и след това на четвъртфиналите на Световната купа в Катар 2022.

Грийлиш призна, че е бил „абсолютно съкрушен“ от отпадането от разширената селекция преди турнира. “Мисля, че всеки може да си представи, че бях абсолютно съсипан“, каза крилото на Манчестър Сити пред BBC Radio 5 Live.

“Споменах го преди да кажа, че това беше може би един от най-трудните периоди в живота ми, особено по отношение на футбола. Но мисля, че когато си в ситуацията, трябва да се опиташ да я обърнеш в положителна посока и да направиш каквото можеш, за да се върнеш по-силен и по-добър от нея. Очевидно все още работя за това сега.

Чувствах, че не съм имал най-добрия сезон. Погледнете някои играчи на моята позиция като Фил Фоудън, Антъни Гордън, Джаръд Боуен, хора като тях, те вкараха много голове, с което 100% и аз съм съгласен.

Но знам, че моята игра не е само голове. Мисля, че давам много повече на отбора, отколкото само голове. Мисля, че се нуждаете от малко баланс във всяка позиция, а аз сега се класифицирам като доста опитен играч. Участвал съм в доста големи мачове, финали на Шампионска лига, финали за Купата на Англия и спечелих много неща.

Все още мисля, че трябваше да бъда избран, но очевидно не е трябвало да стане така“, заяви още Джак Грийлиш.

Трима национали на Англия ще пропуснат предстоящите мачове на тима от Лигата на нациите

Офанзивният футболист се справя с това разочарование по време на лятната си ваканция, въпреки че признава, че гледането на който и да е мач от Евро 2024 е било „наистина трудно“.

Той беше извикан в първата селекция на временния мениджър на националния Лий Карсли, след като направи обещаващ старт на кампанията със Сити, започвайки като титуляр и в двата мача от Лигата на нациите през септември.

Избраха Коул Палмър за Играч на годината в националния отбор на Англия

Халфът блесна особено срещу тима на Ейре, за който игра на младежко ниво, преди да смени националността си, за да отбележи за успеха с 2:0 в Дъблин.

„Исках да дойда тук, да тренирам добре и да играя добре. Благодаря на мениджъра тук, Лий Карсли, че ми даде този шанс и има това доверие в мен. Очевидно това наистина означава много. Мисля, че през цялата си кариера, когато съм играл под ръководството на мениджъри, които са ми показали доверие и са общували с мен по начина, по който той правеше в последните два лагера, това наистина ми помага.

Карсли: Грийлиш няма какво да доказва

Кара ме чувството, че мениджърът наистина ме оценява и не мога да говоря достатъчно високо за него, откакто съм тук“, добави Грийлиш.

Футболистът избягва да сравнява лагерите при Карсли с предшественика Саутгейт, но каза, че е "чувствал много любов и много доверие" от временния шеф. „Мисля, че понякога работата на мениджъра на Англия в днешно време е много повече от това просто на тренировъчното игрище и в мачовете. Задават им всеки въпрос, за който се сетите, независимо дали е свързан с футбола или не“, каза той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти