Трима национали на Англия ще пропуснат предстоящите мачове на тима от Лигата на нациите

Капитанът на Англия Хари Кейн няма сериозна контузия и ще бъде на разположение на националния отбор на страната за предстоящите два мача от турнира на Лига на нациите, но в същото време обаче от Футболната асоциация уточниха, че Езри Конса, Коби Мейну и Морган Гибс-Уайт ще пропуснат двубоите срещу Гърция и Финландия поради контузии.

Хари Кейн се присъедини към лагера на Англия, въпреки контузията

Конса, който е защитник на Астън Вила, получи контузия още в 12-ата минута на мача с Манчестър Юнайтед, който завърши 0:0. Полузащитникът Мейну пък не игра при равенството 3:3 на “червените дяволи” срещу Порто в Лига Европа заради притеснения, че стара травма ще се отвори отново. Той влезе срещу Астън Вила в неделя и беше заменен в 85-ата минута. Атакуващият халф Гибс-Уайт пък получи травма в срещата на Нотингам Форест с Челси, която приключи при равенство 1:1.

"Към момента смятаме, че групата е достатъчно голяма и нови попълнения не са предвидени. Всички останали 22-ма футболисти са в базата "Сейнт Джорджс Парк" и се подготвят за мачовете", се казва в изявлението на ФА. Англия приема Гърция на 10 октомври от 21:45 часа на “Уембли”, а на 13-и този месец гостува на Финландия в четвъртия кръг от група В2 на турнира на УЕФА за национални отбори.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти