Нови Пазар посреща последното състезание от веригата RUN BULGARIA

Нови Пазар посреща последното състезание от веригата за бягания RUN BULGARIA, която се организира от Българска федерация лека атлетика и обхваща градове в цялата страна. Надпреварата ще се проведе на 9 октомври на дистанции 6.5 км и 13 км.

Това е третото издание на “Нови пазар рън” и 11-ото състезание от седмия сезон на RUN BULGARIA.

Зам.-кметът на града Аян Мехмедов заяви на пресконференция, че от община Нови пазар подкрепят спорта и насърчават събития като “Нови пазар рън” в региона, а атлетика е един от приоритетите. Той пожела успех на всички участници и съобщи, че ще бяга на късата дистанция 1 км. Другият зам.-кмет Борислав Георгиев също каза, че ще се включи в състезанието на 6.5 км, а двамата получиха фланелки с логото на общината и партньорите на веригата.

Треньорката Елекан Василева сподели, че състезанието е реализирана нейна мечта и призова повече деца от общината да бягат, както и да тренират редовно лека атлетика.

Националният състезател Михаил Вълковски каза, че иска отново да се представи добре пред родна публика и ще гони призовите места в надпреварата.

Антон Бонов от БФЛА припомни, че всички състезания през тази година, организирани от федерацията, се провеждат и във връзка със 100-годишнината на българската атлетика. След това той направи кратка презентация за 100-годишната история на българската атлетика и най-големите й успехи.

В състезанието се очакват да вземат участие Маринела Нинева и Лиляна Георгиева при жените, както и Исмаил Сенанджи и Стоян Владков при мъжете, като бройката на всички участници е 100 и е свързана с годишнината на атлетиката ни.

В деня преди състезанието на 8 октомври ще се проведе и занимание по „Детска атлетика“, където се очакват около 400 подрастващи от училищата в община Нови пазар. Заниманията ще се проведат в центъра на града с инструктори от БФЛА и доброволци от Шумен.

atletikabg.com

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти