Манчестър Юнайтед сменя Тен Хаг с Тухел?

Манчестър Юнайтед изглежда е взел решение за бъдещето на мениджъра си Ерик тен Хаг. Нидерландецът ще бъде уволнен, а на негово място ще бъде назначен Томас Тухел, твърди "Сън".

Шефовете на "Олд Трафорд" са изчерпали търпението си към Тен Хаг. Наставникът подписа нов договор до 2026 година през лятото и се очакваше да получи по-голям картбланш. Слабото начало на сезона и лошата игра на отбора обаче са променили позицията на ръководните фактори при "червените дяволи", които смятат, че е време за промяна.

Важните фигури в Манчестър Юнайтед пристигнаха на “Олд Трафорд”, утре предстои още по-голяма среща

Собственикът Джим Ратклиф иска да доведе на мястото на нидерландеца Томас Тухел. Всъщност петролният магнат имаше разговори с германския специалист по-рано през годината, след като той се раздели с Байерн (Мюнхен), но тогава отговорът на Тухел бе "не", тъй като искаше да си вземе известно време почивка от футбола. Сега обаче ситуацията е различна и очакванията са наставникът да е доста по-склонен да дойде на "Олд Трафорд", ако получи ново обаждане от Ратклиф.

Ако Тухел приеме предложението да поеме Манчестър Юнайтед, това ще е негов втори престой в Премиър лийг. Преди това той бе начело на Челси, като пое тима през 2021-ва и още същата година успя да изведе отбора до триумф в Шампионската лига, като междувременно го класира в топ 4 в Премиър лийг. През следващата кампания "сините" завършиха на 3-тото място в таблицата, а в началото на сезон 2022/23 германецът бе уволнен след загуба от Динамо (Загреб) в Шампионската лига.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти