Барселона следи ситуацията с Льорой Сане

Барселона следи отблизо ситуацията с крилото на Байерн (Мюнхен) Льорой Сане. На "Камп Ноу" имат сериозен интерес към 28-годишния германец, чийто договор изтича в края на сезона и не е ясно дали ще бъде подновен, пише "Спорт".

По всичко личи, че Сане не е основен играч за новия треньор на Байерн Венсан Компани. От началото на сезона крилото е играл в 4 мача, като в нито един от тях не започна като титуляр. Самият играч едва ли е особено щастлив от ситуацията и това все повече накланя везните към евентуална раздяла през лятото, когато той може да си тръгне като свободен агент.

В същото време в Барса търсят именно подобни качествени футболисти с изтичащи договори. Не е тайна, че каталунците изпитват сериозни финансови затруднения и затова привличането на свободни агенти е важно за клуба. Затова и Сане е толкова високо ценен на "Камп Ноу", още повече, че и треньорът Ханзи Флик познава отлично качествата му и би искал да го има в състава си.

Иначе Сане бе привлечен в Байерн от Манчестър Сити през 2020 година за 49 млн. евро. Откакто е на "Алианц Арена" той има 179 мача, 49 гола и 50 асистенции за баварците. С екипа на мюнхенци той спечели три титли в Бундеслигата, две Суперкупи на Германия, една Суперкупа на Европа и Световното клубно първенство.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти