Ямбол ще бъде домакин на лекоатлетическо състезание за деца и юноши

На 20 октомври Ямбол ще бъде домакин на Атлетическа лига GO! KIDS!, съобщават организаторите от Спортен клуб „Приорити спорт” (член на Българска федерация по лека атлетика). Състезанието ще се проведе на стадион „Тунджа” и се реализира със съдействието на Община Ямбол, като част от тазгодишните чествания на 100-годишнината от началото на развитието на леката атлетика в града.

Бързина, сили и умения на лекоатлетическата писта в Ямбол ще премерят деца, родени между 2007 и 2019 г. Сред планираните дисциплини са бягане на 60, 150, 400 и 800 метра, бягане с препятствия, скок на дължина и други, сочи публикувания на сайта на клуба регламент.

В турнира могат да участват всички деца, независимо дали членуват в спортен клуб, важно е да имат желание да премерят сили със своите връстници. Записването е до 15 октомври, а таксата за участие е 20 лева, съобщават организаторите.

Състезанието ще се проведе на обновената преди две години лекоатлетическа писта на градския стадион в Ямбол, открита от олимпийския шампион в скока на височина Стефка Костадинова.

Домакинството на Ямбол е част от инициативите по повод навършването на 100 години от провеждането на първото градско състезание по лека атлетика между отборите на спортните дружества „Тунджанец“ и ,,Оборище“ , с което се поставя началото на развитието на леката атлетика в града. За честването на юбилейната годишнина Община Ямбол, съвместно с регионалната библиотека, историческия музей и Държавен архив - Ямбол създаде специална страница в социалната мрежа Фейсбук, където се публикуват периодично архивни снимки и статии от развитието на леката атлетика в града. Председатели на организационния комитет за отбелязване на 100 години лека атлетика в Ямбол са председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков и заместник-кметът Енчо Керязов.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти