Хорхе Мартин: Направих невероятно състезание

Въпреки че не спечели Гран При на Япония Хорхе Мартин смята, че е направил невероятно състезание, за да финишира втори, след като трябваше да стартира 11-ти заради падането си в квалификацията вчера.

Перфектен Баная триумфира в Япония, Мартин ограничи максимално щетите

Още в първия тур Мартинатора стигна до четвъртата позиция, след което изправери Брад Биндър в четвъртата обиколка, а падането на Педро Акоста в края на предходния тур му позволи да се изкачи на второто място. След това той пробра да притисне и Франческо Баная за победата, но така и не успя да атакува световния шампион и завърши на второто място.

По този начин той ограничи максимално щетите от днешното състезание, в което загуби само пет точки от Баная в битката за титлата. Така преди финалните четири кръга Мартин продължава да води с 10 пункта пред Баная.

Пълно класиране при пилотите в MotoGP след Гран При на Япония

„Доволен съм от днешния резултат. Мисля, че направих невероятно състезание. Със сигурност исках да се пробвам и срещу Пеко, след като бях толкова близо до него почти през цялото време, но реших да внимавам в края. Три обиколки преди финала имах един момент и си казах, че трябва да се успокоя и да помисля за точките.„Поздравления за Пеко. Той свърши невероятна работа, господар е на грижата за гумите. Мисля, че и аз свърших добра работа, хубави първи обиколки. Много съм щастлив с второто място“, заяви Мартинатора.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти