Марк Маркес: Много скучно състезание без изпреварвания

Завършилият трети в надпреварата за Гран При на Япония Марк Маркес определи състезанието на „Мотеги“ като „много скучно“, казвайки, че през цялото време просто е следвал своя ритъм и не е трябвало да влиза в много битки.

Перфектен Баная триумфира в Япония, Мартин ограничи максимално щетите

Само в първите обиколки испанецът имаше трафик пред себе си, но след като се справи с Брад Биндър в петия тур, той зае третото място и до финала кара със своето темпо, без да се налага да атакува или да се защитава. Все пак пилотът на Грезини Дукати каза, че е много доволен от своя резултат.

„Беше много скучно състезание без изпреварвания, просто следвах моя ритъм. Вярно е, че на тази писта да си близо зад друг пилот прави нещата много трудни. Но аз съм доволен, много съм доволен.„Знаех, че усещането, което ми дава средно твърдата задна гума не е толкова добро, колкото това, което получавах от меката вчера. Но това беше единственият шанс да съм на подиума, меката гума беше много рискован избор.„Щастлив съм, още един подиум. Труден уикенд, но ние пак сме на подиума, така че съм супер щастлив“, каза Маркес.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти