Националите по ръгби гостуват на Турция

Българският национален отбор по ръгби гостува на Турция с подмладен състав. Националите, водени от французина Ромен Балмис, започват новата кампания в дивизия "Конференция" в събота, 5 октомври.

Българският национален отбор по ръгби стартира новия сезон в група С на дивизия "Конференция" (третото ниво на европейското ръгби под Шестте нации) тази събота (5 октомври) с мач срещу Турция. Срещата е на стадион "Къзълджахамам" в близост до Анкара от 15:00 ч.

"Този сезон обещава да бъде особено труден с две сложни гостувания и домакинството срещу Молдова, която ни победи лошо през пролетта. Но ние сме предупредени. Ще подходим към мачовете с много работа, сериозно отношение и решителност, както при всички останали. Надявам се, че ще успеем да продължим да развиваме нашата игра и най-вече да се забавляваме с това, което правим. Това е основното за нашето ниво", заяви треньорът на българския тим Ромен Балмис преди гостуването в Турция.

За съжаление, в състава на България има отсъстващи основни играчи.

Един от ветераните Борислав Борисов реши да прекрати кариерата си в националния отбор след края на последната кампания, подобно на Ивайло Иванов, който също се отказа.

Заради предстоящи операции отпадат Костадин Дебренлиев и Алекс Тенев. Балмис няма да може да разчита и на Костадин Петков, който се възстановява от операция на коляното. Извън състава е и друг основен играч - Цветостин Цветков.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти