Марк Маркес: Получи се страхотна битка с Енеа

Марк Маркес завърши трети в спринтовото състезание на пистата „Мотеги“ в Япония, зад победителя Франческо Баная и втория Енеа Бастианини, но испанецът имаше реален шанс да завърши на второто място.

Падане на Акоста подари на Баная победата в спринта в Япония

В предпоследния тур той проведе една много хубава битка с Бастианини във втората половина на обиколката. Маркес атакува от външната страна в спирането за обратния завой №10, след което пробра да ускори по-добре за дългата обратна права, използвайки пресичащата траектория.

Това сработи и за момент пилотът на Грезини Дукати се изкачи на второто място. Бастианини обаче много бързо си върна позицията, след като спря по отличен начин за завой №11.

След финала Маркес определи тази битка като „страхотна“ и коментира цялостното си представяне в днешния ден. То включваше и едно много силна обиколка в квалификацията, която щеше да му донесе полпозишъна, ако той не беше излязал с малко от пистата в нея, което доведе до нейното изтриване.

„Беше много добра събота, най-вече защото имах скоростта да атакувам времената, но всички знаем какво се случи (с изтритото рекордно време в квалификацията). Просто се фокусирах върху спринта и знаех, че имам темпото и в последните обиколки натисках много, за да догоня Енеа и Пеко.„Получи се страхотна битка с Енеа. Вярно е, че когато караш отзад температурата в предната гума се покачва, което прави нещата по-трудни, но беше още една хубава битка и подиум. Забавлявах се и постигнах целта си“, каза Маркес.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти