Анчелоти: Загубата от Лил може да се окаже полезна, ще намерим решения

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди утрешния мач от Ла Лига с Виляреал. Логично той коментира и нуждата от реакция след загубата в Шампионската лига.

Всеки може да казва каквото си иска, критиката е правилна, като се има предвид какво се случи в Лил. Има моменти, в които трябва да възстановиш връзката си и трябва да го направиш бързо. Никой от нас не обича да губи, но понякога сме имали много дълги добри серии и може да си мислиш, че си непобедим. Поражението ви връща отново с реалността, което е нашата работа. Не сме готови за това, но не е далеч.

Легенда на Реал Мадрид: Халфовата ни линия е твърде физическа и без особена креативност

Имаме играчи, които не са достигнали най-доброто си ниво. Не сме далеч от мястото, където искаме да бъдем. Липсва ни малко интензивност в защита и в нападение, в изнасянето на топката”, започна Анчелоти.

Все още сме непобедени в Ла Лига и трябва да продължим така. Тъжни сме, че загубихме, но ще намерим решения. Искаме да дадем най-добрата си версия. Средната ни линия? Модрич, Камавинга, Валверде и Белингам са добри в пасовете, Чуамени е много важен в защита. Нищо не ни липсва”, продължи той.

Анчелоти говори и за утрешния противник в контекста на поражението от Лил: “Виляреал се справят много добре, винаги са добре позиционирани на терена. Утре ще бъде труден мач, но това е нова възможност да имаме по-добра версия. Да изглеждаме като по-добър отбор и да играем отново добър футбол. Този мач е чудесна възможност, ако успеем да реагираме добре. Наистина ми хареса реакцията на отбора, те не искаха да загубят и дадохме всичко от себе си в края на мача с Лил. Самокритиката от страна на играчите беше добра. Намираме се на правилния път и сме по-силни от всякога. Всеки иска да спечели точки тук на “Бернабеу”. Ние трябва да се подготвим възможно най-добре“.

Анчелоти коментира и лаконично факта, че селекционерът на Франция Дидие Дешан не повика звездата на Реал Килиан Мбапе: “Не знам дали Мбапе е говорил с треньора си, но знам, че медицинският щаб на клуба е говорил с треньора му. Мбапе имаше проблем, който изглежда е решен, но не на 100%. Треньорът му във Франция е решил да не го повикат".

Още от Футбол свят

Виж всички