Стела Енева с вдъхновяваща среща с деца във варненско училище

По инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност е организирана седмица на спорта, в която гост на ГПЧЕ”Йоан Екзарх” беше Стела Енева – варненската паралимпийска състезателка. Тя е участничка на Игрите в Париж 2024 год. Там тя зае престижното четвърто място в дисциплината хвърляне на диск. Присъстваха ученици от 9 а, 9 д, 9 г и 9 ж клас и занимаващите се активно със спорт.

Срещата бе много вълнуваща и интересна. Стела Енева разказа за нейните четири участия в паралимпийски игри, за трудностите които е преодолявала в годините, за целите, които си поставя и за мечтите, които не спират.

Тя вдъхнови учениците, като ги мотивира да се занимават със спорт, да живеят здравословно, да следват определени цели и никога да не се отказват.

Сподели също с тях, че в живота има много препятствия и те трябва да се научат да ги преодоляват. С примери от своя живот Стела обясни на учениците, че само с дисциплина, постоянство и много работа ще успеят. Показа спечелените медали от паралимпийските игри в Пекин 2008 г. и Лондон 2012 г.

Директорът на ГПЧЕ "Йоан Екзарх" г - жа Галина Германова подари на гостенката подаръци за спомен от тази емоционална, мотивираща и изпълнена с много позитивизъм среща.

Стела Енева бе поканена от 9 ж клас, с класен ръководител Анелия Синабова. Чудесни въпроси зададоха учениците от клуб “Млад Журналист”.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти