Зад всеки успял мъж стои една жена

Всички сме чували за фразата на Наполеон „зад всеки успял мъж стои една жена“. Е, днес по време на втората тренировка преди Гран При на Япония в MotoGP това се видя нагледно.

Световният шампион Франческо Баная имаше някакъв проблем със своята дясна ръкавица в средата на сесията и се обърна към съпругата си Домиция, с която сключи брак по-рано през лятото, за помощ. Камерите на Дорна уловиха как Домиция поправя ръкавицата на своя любим, след което му я връчва, за да може той да се върне на пистата.

Самият Баная завърши тренировката със седмото време, изоставайки с 0.318 секунди от Брад Биндър, който изненадващо поведе в класирането в края на петъчния ден на „Мотеги“. Въпреки че не завърши първи, денят може да се смята за успешен зашампиона, който изпълни своята програма минимум днес и попадна сред най-бързите десет, за да се класира директно за втората фаза на квалификацията.

Брад Биндър изненада фаворитите във втората тренировка на "Мотеги"

Уикендът за Гран При на Япония, 16-ти кръг за сезон 2024 в MotoGP, продължава утре с третата тренировката, която ще стартира в 4:10 часа сутринта българско време. А малко след нейния край, в 4:50 часа, ще стартира и квалификацията за спринта и състезанието на пистата „Мотеги“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти