Тен Хаг с любопитно обяснение за смяната на отличния Рашфорд на полувремето

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг даде любопитно обяснение за смяната на отлично играещия снощи Маркъс Рашфорд на полувремето на мача с Порто в Лига Европа. Играчът вкара гол и даде асистенция за попадението на Расмус Хойлунд, с което "червените дяволи" поведоха с 2:0 като гости, след което обаче португалците осъществиха обрат и изравниха до края на първата част, когато отборите се оттеглиха на почивка при резултат 2:2.

Тен Хаг обясни защо пусна на полувремето Алехандро Гарначо на мястото на Рашфорд и потвърди, че не става въпрос за контузия: “Трябваше да направим ротация. Гарначо не започна, той имаше страхотен мач не само в неделя, но и през целия сезон. В неделя ни предстои още един тежък мач, добър мач, така че трябва играчите да са на разположение, да са във форма и свежи”.

Предстои ни бързо пренастройване за мача с Астън Вила. Те имат ден повече за почивка, а ние им гостуваме, така че искаме свежи играчи на терена в неделя”, допълни Тен Хаг.

Магуайър спаси потъващия Манчестър Юнайтед, който бе на крачка от загубата срещу Порто, въпреки че водеше с 2:0

В мача снощи Порто дори поведе и беше на крачка от това да спечели, но в крайна сметка Хари Магуайър изравни в последните секунди на срещата за крайното 3:3.

Още от Футбол свят

Виж всички