Пиастри няма да помага на Норис "на всяка цена"

Оскар Пиастри е категоричен, че няма да помага на своя съотборник в Макларън Ландо Норис „на всяка цена“ в битката на британеца с Макс Верстапен за световната титла.

Преди финалните шест кръга за сезона, в които пилотите ще си разпределят 180 точки, Норис изостава с 52 пункта от действащия световен първенец. Простата сметка показва, че той ще се нуждае от помощта на Пиастри, ако иска да спечели първата си световна титла.

Бърни: Макс ще вземе титлата, Пиастри – след това

Самият Пиастри каза в интервю за Auto Motor und Sport, че е готов да помага на Норис, но само, ако има смисъл да пуска своя съотборник. По неговите думи той ще прави това, единствено ако не застрашава шансовете на Макларън да се пребори за конструкторската титла

„Отборът иска да спечели и двете титли. Ако имаш такава възможност, не трябва да я пропускаш. Ако аз мисля само за себе си, няма да се радвам да получавам отборни заповеди. Никой пилот не обича това. За твоята гордост ти искаш да показваш, че си най-бързият пилот на пистата. „Въпреки това аз ще помагам на Ландо в последните състезания, ако се налага. Той има по-реалистичен шанс за титлата. Но това не е празен чек. Трябва да има логика, за да го пропускам.„Ние искаме да спечели и конструкторския шампионат, а да жертвам моето състезание, за да помагам на Ландо, няма да ни помогне да постигнем тази наша цел. Така че ще решаваме всичко в зависимост от ситуацията. Баку показа как правим нещата в Макларън. Ако Ландо не беше задържал Перес след неговия стоп, аз нямаше да спечеля състезанието. Той има заслуга за моята победа“, коментира Пиастри.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти