Магуайър спаси потъващия Манчестър Юнайтед, който бе на крачка от загубата срещу Порто, въпреки че водеше с 2:0

Манчестър Юнайтед бе на крачка от поредно голямо разочарование под ръководството на Ерик тен Хаг, след като пропиля преднина от два гола в гостуването си на Порто и губеше в 90-ата минута, но все пак стигна до равенството - 3:3, след гол на Хари Магуайър в добавеното време. Така "червените дяволи" остават с две точки след първите два кръга в Лига Европа, а мениджърът на отбора не издържа изцяло първия от двата теста, от които според английските медии зависи бъдещето му. Преди няколко дни Юнайтед бе разбит с 0:3 на "Олд Трафорд" от Тотнъм, а в края на седмицата има тежко гостуване на Астън Вила.

Иначе днес всичко започна повече от добре за 20-кратния шампион на Англия, който до 20-ата минута водеше с два гола, реализирани от Маркъс Рашфорд (7') и Расмус Хойлунд (20'). И в двете ситуации обаче лошо се намесваше Диого Коша. След това защитата на "червените дяволи" отново се срина и още до почивката Порто изравни след попадения на Пепе Акино (27') и Саму Омородион (34'). Привлеченият от Атлетико Мадрид нападател, който бе пред трансфер в Челси, направи пълен обрат в 50-ата минута. "Червените дяволи" останаха с човек по-малко в 81-вата минута, след като във втори пореден двубой капитанът Бруно Фернандеш бе изгонен с втори жълт картон. Въпреки това отборът на Тен Хаг се добра до точката след гол на Хари Магуайър в добавеното време.

Манчестър Юнайтед бе спечелил последното си гостуване на този стадион след емблематичен гол на Кристиано Роналдо през 2009 година. Общо от вече девет мача с "червените дяволи" Порто остава само с две победи.

Тен Хаг бе направил четири промени в сравнение с тежката загуба от Тотнъм през уикенда. Расмус Хойлунд започна за първи път като титуляр през този сезон. Кристиан Ериксен и Каземиро влязоха в халфова линия на местата на Мейну и Угарте, а Амад Диало стартира на десния фланг за сметка на Алехандро Гарначo.

Само една корекция бе извършил Витор Бруно в своята единадесеторка в сравнение с победата с 4:0 над Арука. Стивън Еустакио замени Васко Соуса в полузащитата. Саму Омородион бе на върха на атаката, а Вандерсон и Акино го подкрепяха по фланговете.

Двубоят този път започна чудесно за гостите, които още с първия си удар в мача поведоха в резултата. Ериксен намери отляво Рашфорд, който тръгна да пробива навътре към наказателното поле, преодоля двама бранители и стреля до близката греда. Коща се намеси лошо и позволи топката да влезе във вратата му - 0:1.

В 16-ата минута Педро бе много близо до това да си отбележи автогол, след като подложи крак при центриране на Рашфорд, но за негов късмет топката премина на сантиметри встрани.

Манчестър Юнайтед удвои аванса си в 20-ата минута. Ериксен напредна през центъра, след което отново намери Рашфорд отляво. Англичанинът пусна към Хойлунд, който стреля до близката греда, а Коща пак се намеси лошо и позволи топката да премине голлинията, въпреки че я докосна с ръката си.

В 28-ата минута Порто се върна в мача, след като Мазрауи насочи топката към собствената си врата след центриране отдясно. Онана реагира добри и изби, но Пепе Акино направи добавка отблизо.

Преднината на Юнайтед бе заличена напълно в 34-тата минута, когато Де Лихт не се позиционира добре и позволи на Саму Омородион да засече отблизо с глава центриране на Жоао Марио. Ударът на нападателя бе силен и насочен точно под напречната греда. Онана бе прострелян от упор и нямаше какво да направи.

В 42-рата минута най-сетне Коща успя да направи спасяване. Центриране на Фернандеш създаде хаос в наказателното поле на Порто, топката стигна до Каземиро на далечната греда, но този път вратарят спаси удара отблизо на бразилеца.

За началото на второто полувреме Ерик тен Хаг реши да замени Рашфорд, който бе най-добрият играч на гостите преди почивката, с Алехандро Гарначо. Не стана ясно дали причината е някаква контузия на автора на първия гол.

В самото начало на второто полувреме Порто бе много близо до пълен обрат, но Онана успя да избие удар отблизо на Моура. Все пак обратът стана факт в 50-ата минута. Пепе Акино изскочи на ръба на засадата, напредна отдясно, след което центрира ниско, а Саму отново нямаше проблем да изпревари неориентирания Де Лихт и да засече от движение в близкия ъгъл.

В 65-ата минута Онана лиши Саму от хеттрик, след като изби много добре насочен удар от испанеца.

Опитите на гостите да наложат натиск не бяха успешни, а в 81-вата минута те дори останаха с човек по-малко, след като Бруно Фернендеш без изгонен във втори пореден мач заради втори жълт картон. ФА вече отмени картона на капитана на Юнайтед от двубоя с Тотнъм. Сега той получи втори такъв заради това, че вдигна много високо крака си, за да атакува топката. Бутонките на Бруно бяха съвсем близо до главата на Перес, но контакт като че ли нямаше. Въпреки това реферът показа втори жълт картон на португалеца заради опасна игра.

Малко след това Гюл можеше да вкара четвърти гол за домакините, след като излезе очи в очи с Онана, но вратарят на Юнайтед отново се представи добре и спаси.

Коща също се прояви добре, избивайки силен изстрел на Гарначо.

Юнайтед някак успя да измъкне точката в първата минута на добавеното време, когато Хари Магуайър, който се появи като резерва, засече с глава центриране от корнер за крайното 3:3.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти