Мирела Демирева ще се включи в пробега “Възраждане 5К” в София

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина Мирела Демирева ще започне реализация на една от основните си амбиции по пътя на трансформацията от активен спортист към бъдещ спортен ментор и треньор. Втората от Игрите в Рио 2016 г. ще бъде основният спортен герой и вдъхновител за участниците в първото издание на Пробег "Възраждане 5K", което ще се състои в неделя - 6 октомври от 10:00 ч.

Старт/Финалът на състезанието е на кръстовището на бул. „Тодор Александров“ и ул. „Опълченска“. За старт в състезанието са се регистрирали над 500 участници, като има записани бегачи от Белгия, Дания и Естония.

Дистанциите са 5 km и 2.5 km, като именно за старт в по-късата, заедно с учениците от столични училища, ще застане и Мирела Демирева. Подробности за състезанието можете да откриете на нашия уебсайт: www.vazrazhdane5k.bg. След края на спортното състезание от 13:00 ч. се предвижда и музикална програма.

Лекоатлетическият пробег „Възраждане 5К“ се организира на 6 октомври 2024 година по идея на Станислав Илиев, кмет на Район „Възраждане“ на Столична Община. Самото състезание включва достъпна състезателна дистанция както за учащи и граждани с ниска спортна подготовка, така и дистанция, подходяща за елитни бегачи и подготвени граждани, които преследват по-висока спортна реализация.

Трасето на „Възраждане 5К“ е част от новото трасе на Софийския маратон и това е още един стимул за атлети да го използват като подготовка за едно от най-сериозните спортни предизвикателства - маратонското бягане от 42.195 km. Трасето на пробег „Възраждане 5К“ е сертифицирано от Международен измерител на трасета на Световната атлетика/АIMS - Клас "A". Състезанието вече е част и от глобалния календар на Световната атлетика, което е предпоставка резултатите в основната дистанция от 5 km да бъдат признати за световната ранглиста и да допринесат за висока спортна реализация на професионалните атлети от България.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти