Чия ще е вината, ако Норис не вземе титлата?

Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов критикува остро работата на Макларън този сезон и обясни, че ако Ландо Норис не успее да детронира Макс Верстапен, то вината за това ще е не тима му.

До края на сезона остават шест състезания плюс три спринта, разликата между Верстапен и Норис е 52 точки, а един пилот може да спечели максимум 180, така че битката изобщо не е приключила. Норис записа впечатляваща победа в Сингапур, но с тази разлика Макс може да вземе титлата дори и да е втори във всички стартове до края на сезона, а Ландо да ги спечели всичките.

Михаел Шумахер е бил на сватбата на дъщеря си?

„Може би трябва да видим още малко от Ландо, за да е по-конкурентен, но краят на сезона ще е много забавен – обясни Вилньов пред вестник Marca. – Но битката между Ландо и Макс ще е много оспорвана. Макс промени подхода си. Той вече не се опитва да печели състезания, а да печели точки, това показва зрялост. Шампионатът е по-важен от победите в отделни стартове.”

Йос за напускащите Ред Бул: Точно за това предупреждавах

Канадецът коментира и действията на Макларън този сезон, като не всички от тях бяха супер убедителни по отношение кампанията на Норис.

Алонсо: Третата титла във Формула 1 е единственият ми приоритет

„Макс е наясно, че в Макларън не взимат трудните решения, които трябва да бъдат взети – допълни Жак, като напомни за спора около заповедите от бокса в тима. – Това е в полза на Макс. Ако Ландо не е шампион, то вината ще е на Макларън, а не негова. В Макларън объркаха доста неща и вече е твърде късно.”

Леклер: Любопитно ми е какво ще направи Люис със същата кола като моята
Никола Цолов пред Sportal.bg - за изминалия сезон във Формула 3 и очакванията за 2025

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти