Капитанът на Катар сред номинираните за Футболист на годината в Азия

Капитанът на националния отбор на Катар Акрам Афиф е номиниран за Футболист на годината в Азия, присъединявайки се към Язан Ал-Наймат от Йордания и Сол Йънг-У от Република Корея в списъка от трима играчи, обявени от Азиатската футболна конфедерация.

Австралийката Кортни Вайн, както и Кико Сейке от Япония и Ким Хе-ни от Република Корея са финалистки при жените, като победителите ще бъдат обявени на церемония в Сеул на 29 октомври.

Афиф спечели наградата през 2019 година и е фаворит да вземе отличието за втори път, след като изведе Катар до втора поредна континентална титла през февруари, когато домакините победиха Йордания на финала за Купата на Азия.

Наскоро напусналият треньор на националния тим на Австралия Греъм Арнолд е номиниран за наградата треньор на годината при мъжете заедно с Го Ойва, който изведе Япония до четвъртфиналите на Олимпийските игри в Париж, и с носителя на златен медал от Азиатските игри с Република Корея Хван Сун-хон.

Арнолд напусна Австралия миналия месец след разочароващо начало на третата фаза на квалификациите за Световното първенство в Азия и беше заменен от Тони Попович.

Японката Томоки Миямото, Парк Йон-джон от Република Корея и Лия Блейни (Австралия) ще спорят за наградата за треньор на годината при жените.

Още от Футбол свят

Виж всички