Алонсо: Изстраданите победи са изключителни важни в Шампионската лига

В Шампионската лига изстраданите победи са ключови, защото не може да се печели винаги с добра игра, заяви старши треньорът на Байер (Леверкузен) Чаби Алонсо. "Аспирините" надвиха с минималното 1:0 Милан, след като през втората част отпаднаха физически, но удържаха натиска на съперника. Младият специалист смята, че умората е предизвикана от сгъстения календар и ключовия мач с Байерн (Мюнхен) през миналия уикенда.

Европейската приказка на "аспирините" продължава след успех над Милан

"Страхотно е, че германският футбол е толкова конкурентен и е хубаво за нас, че постигнахме този резултат срещу отбор като Милан. Началните 60 минути бяха много добри за нас, но в края започнахме да се уморяваме. Причина за това е изтощението от мача с Байерн. Показахме дух и тези три точки ще ни помогнат много. За да успееш в Шампионската лига, трябва да се научиш да печелиш изстрадани победи. Само с добра игра не стават нещата”, заяви Алонсо след мача.

Леверкузен пропусна много положения през първото полувреме и поведе едва в началото на второто чрез Виктор Бонифейс. След това обаче Милан натисна съперника си.  "В тези минути ни липсваше нещо на чисто физическо ниво. Последните 20 минути не бяха особено добри за нас, но футболистите ни направиха всичко по силите си, за да стигнат до трите точки", каза още треньорът на германците.

Още от Футбол свят

Виж всички