Фонсека след загубата на Милан: Това е най-добрият ни мач, откакто съм тук

Милан допусна второто си поредно поражение в Шампионската лига след 0:1 при гостуването на Байер (Леверкузен), но за треньора на "росонерите" Пауло Фонсека това е най-доброто им представяне на отбора, откакто го пое през лятото. Миланският гранд е под напрежение след първите си два мача в надпреварата, тъй като преди това загуби и от Ливърпул, но португалският специалист остава позитивен в оценката си за представянето на отбора.

Европейската приказка на "аспирините" продължава след успех над Милан

"Не спечелихме, но това е най-добрият ни мач, откакто пристигнах тук. Особено през второто полувреме. Изиграхме фантастичен мач, не е лесно срещу отбор като Байер. Тъжни и разочаровани сме от резултата, но съм доволен от показаната смелост и форма", заяви Фонсека пред “Скай Спорт”. Треньорът на Милан имаше претенции за дузпа в последните минути за съприкосновение на защитника на Леверкузен Пиеро Инкапие срещу Рубен Лофтъс-Чийк на границата на наказателното поле. "За мен това е дузпа. Странното е, че дори не прегледаха ситуацията. Но аз не обичам да говоря за съдията”, смята той.

Алонсо: Изстраданите победи са изключителни важни в Шампионската лига

"Беше трудно за нас. През първото полувреме страдахме по крилата. Затворихме вътрешните пространства, но след това те създадоха проблеми по крилата, главно отдясно, и въпреки всичките ни трудности се защитавахме добре. Честно казано, смятам, че резултатът не е справедлив, през второто полувреме създадохме много чисти положения. Вярно е, че не спечелихме, но има подобрение в играта ни. Беше очевидно. Ето защо трябва да продължим напред, защото растежът е очевиден", допълни наставникът на “росонерите”.

Още от Футбол свят

Виж всички