Леклер призова Ферари за по-реалистични цели до края на сезона

Пилотът на Ферари Шарл Леклер обясни, че заради особеностите на някои трасета през втората половина на сезона колите на Скудерията “са изглеждали много добре”, но добави, че в тима трябва да имат по-реалистичен поглед към битката във Формула 1 до края на сезона.

Леклер е трети в класирането на пилотите с 245 точки, на 86 от лидера Макс Верстапен, който е с 331, а втори е Ландо Норис (Макларън) с 279. При конструкторите Ферари заема третата позиция с 441 точки, като лидер е Макларън с 516, а Ред Бул заема второто място с 475 пункта. До края на сезона остават шест състезания и три спринта.

Марко: На Макс му трябват поне две победи за титлата

“Ще ни трябва и късмет, защото дори и да се представим максимално добре до края на сезона, ще е трудно да се преборим за титлата при пилотите - обясни Леклер, който коментира някои ентусиазирани анализи, които се появиха в Италия след градските състезания в Баку и Сингапур. - Но аз не мисля за това, опитвам се да се съсредоточа върху представянето ни състезание за състезание и най-лошото в момента ще е да имаме нереалистични очаквания, че сме много напреднали. На “Монца” изглеждахме много добре и се надявам, че това ще се запази и след Сингапур.”

Във Ферари се оглеждат за следващата "бананова обелка" в развитието на SF-24

Леклер обаче допълни, че очаква силно представяне от Макларън и Ред Бул в последните стартове този сезон.

Макс ще загуби титлата или Норис ще я спечели?

“Смятам, че Макларън и Ред Бул ще се върнат към обичайното си ниво на представяне, като при Макларън не е имало отклонение от това ниво откакто напреднаха, тяхната кола си остава фаворит, а Ред Бул ще се върнат в челото и ще направят живота ни по-труден - допълни Леклер. - Трябва да сме реалисти, защото иначе ще търсим представяне от колата, което в действителност го няма, но мисля, че развитието на автомобила ни върви добре.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти