Рованпера: Постигнах целите си за 2024 година

След победата си в рали „Чили“ Кале Рованпера заяви, че е постигнал своите цели 2024 година. За финландеца това бе четвърти успех през сезона, в който той избра да си почине и да кара с ограничена програма.

Рованпера спечели рали „Чили”, Тойота догонва Хюндай

До момента той е стартирал в само седем от 11-те ралита, които са се провели, а в оставащите две ще запише още един старт. С оглед това лимитирано участие беше ясно, че финландецът няма как да се бори за третата си поредна световна титла и самият той каза след триумфа си в Южна Америка, че е изпълнил целите си за тази година.

Кале: Беше много трудно състезание

„Общо взето. Мисля, че водихме във всяко рали, в което участвахме. Във Финландия нямаше какво да направа, но да, в Швеция и Португалия щях да искам да се боря за победата. До катастрофите скоростта беше там.„Разбира се хубаво е да видим, че ние имахме скоростта да спечелим всяко рали, в което стартирахме, поне досега, а четири победи и добри точки за отбора не е толкова зле. Винаги е по-добре, когато не караш постоянно. Можеш да релаксираш повече между ралитата“, коментира финландецът.

Той ще пропусне предстоящото другия месец рали „Централна Европа“, но ще се върна в зад волана на своя автомобил за домашния старт на Тойота в Япония през ноември. Догодина Рованпера би трябвало да участва с пълна програма в Световния рали шампионат и да се бори за третата си световна титла.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти