Кипчоге предрече светло бъдеще в маратона

Бившият световен рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге вярва, че бъдещето на маратонското бягане е обещаващо и няма търпение да се включи в повече състезания през 2025 г.

“Токио е следващата година и аз винаги планирам моите неща…но ще знам следващия месец. Бъдещето на маратоните е страхотно и достатъчно сладко, за да вдъхновява хората. Хората все още имат страст да бягат много бързо, все още имат страст да спечелят състезания, все още имат страст да мотивират и да отидат на тренировки“, каза Елиуд Кипчоге.

Легендата на маратона разкри най-гордия си момент в леката атлетика, като отбеляза, че е променил нагласата на много хора по отношение на маратонското бягане.

Елиуд Кипчоге също вярва, че способността му да бяга под два часа е отворила очите на много, млади и стари, и е променила гледната точка на света.

“Моят най-горд момент в леката атлетика е бягане под два часа, опитвайки се да отключа мисълта, че никое човешко същество не може да бяга под два часа. Това е най-добрият ми момент, в който чувствам, че целият екип и аз успяхме да получим резултат под два часа и преди всичко вдъхнових много хора и казах на хората, че могат да бягат под два часа“, каза Елиуд Кипчоге.

Още от Лека атлетика

Виж всички