В Алпин очакват по-добри резултати в края на сезона

Ръководителят на отбора на Алпин във Формула 1 Оливър Оукс заяви, че очаква по-добри резултати от тима в заключителната фаза на сезон 2024, когато А524 ще получи последните си подобрения.

Проблемите на Алпин през 2024 година започнаха още по време на предсезонните тестове, когато се разбра, че колата на френския екип е доста тежка и това пречеше на Пиер Гасли и Естебан Окон да извлекат максимума от нея. Постепенно тя беше олекотена, но това доведе до забавяне в разработката на други подобрения.

Според Оукс, който пое управлението на Алпин по време на лятната пауза, именно това забавяне с предходните подобрения ще позволи на отбора да напредне в края на сезона, когато те най-накрая ще бъдат готови.

Оли Оукс: Сега Алпин има ясно ръководство с мен и Бриаторе

„Ако трябва да съм честен, и двамата са страхотни да се работи с тях, големи професионалисти са, никога не съм имал притеснения за тяхната мотивация. Очевидно те са разочаровани, както щях да съм и аз. Никой не иска просто да кара в неделя, без шанс да се бори за нещо.„Ние знаем, че от тук до края на сезона ще подобрим представянето на колата. Мисля, че това, което ни изненада, беше след „Спа“ и „Зандвоорт“, надяваш се, че ще оцелееш в тези състезания, но смятам, че това, което виждате е фактът, че ние не сме в синхрон с останалите с подобренията.„Ние закъсняхме с подобренията още в началото на сезона и така останахме в различен цикъл от подобрения. Надявам се, че от тук до края на сезона, ние ще можем да покажем, че имаме потенциал“, каза Оукс.

Бившият състезател обаче не се нае да прогнозира колко голям точно ще бъде прогресът на Алпин в оставащите шест кръга до края на сезона. В тях основната цел пред Гасли и Окон ще бъде да се преборят с Уилямс за осмото място в конструкторския шампионат. В момента предимството в тази битка е за тима от Гроув, който води с 16:13 в нея.

„Някои хора направиха големи стъпки напред през тази година, други имаха подобрения, които не работеха. Мисля, че ние ще трябва да видим дали и как точно нещата работят, когато ги донесем. Не е толкова просто като да кажеш точна цифра, която гониш. В края на краищата всичко трябва да работи на пистата.„Аз мисля, че битката в средата на подреждането е много оспорвана и виждат постоянно как се променя балансът на силите, така че интересно да наблюдаваме развитието на нещата всеки уикенд. Дори и в челото това се случва, което прави тази битката много интересна за наблюдаване от неутралните фенове. Тази промяна от писта на писта е интересна за следене и в нашата битка“, коментира Оукс.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти