Йос: Наказанието на Макс е абсурдно

Бащата на световния шампион във Формула 1 Макс Верстапен – Йос, определи като „абсурдно” наказанието, което синът му получи по време на Гран При на Сингапур. Макс изпсува по време на тв интервю малко, след като президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем призова пилотите да внимават какво говорят и шампионът беше наказан с общественополезен труд.

„Мисля, че това е най-абсурдното нещо – коментира Йос наказанието на Макс по време на Източнобелгийското рали, в което той и навигаторът му Рено Жамул завършиха на 4-о място в генералното класиране. – Но тези неща се виждат и в ралитата, вижте какво стана със Себастиен Ожие. Не мисля, че ФИА се справя много добре по тази тема. Но по-добре да не говоря много по тази тема.”

Марко: На Макс му трябват поне две победи за титлата

Ожие беше глобен с 30 000 евро заради това, че нарече спортните комисари на рали „Акрополис” празноглавци заради решението им да не увеличат интервала между автомобилите на старта, въпреки че се създаде опасна ситуация заради висящия прахоляк във въздуха.

Ожие се включи в протеста на Верстапен срещу ФИА

Ожие заяви, че от „върха на ФИА се опитват да му затворят устата” и той се присъедини към бойкота на Верстапен – и двамата дават супер кратки или безсмислени отговори на пресконференциите на ФИА, което на практика проваля участието им.

Макс бойкотира пресконференцията на ФИА

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти