Марко: На Макс му трябват поне две победи за титлата

Световният шампион Макс Верстапен има нужда от още две победи в оставащите 6 кръга от сезона във Формула 1, за да спечели четвъртата си поредна световна титла. Това показват изчисленията на съветника на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко. Бившият пилот допълни, че с тези две победи Макс ще може да върне и Ред Бул в битката за титлата при конструкторите.

Шест старта преди края на сезона Макларън води с 41 точки пред Ред Бул при конструкторите, а Верстапен има 52 точки аванс пред Ландо Норис при пилотите и доктор Марко уточни, че ако това представяне на Ред Бул продължи, то титлата при конструкторите няма как да бъде спечелена.

Хорнър: Може да не вземем повече победи този сезон

„С това ни представяне, най-добре е да отпишем титлата при конструкторите – заяви Марко пред германското издание Motorsport-Total. – Но аз съм оптимист. Ако Макс спечели още две състезания, а Перес стигне отново до подиума, нещата ще изглеждат по-добре.”

Макс ще загуби титлата или Норис ще я спечели?

В Баку Верстапен остана далеч от челото, но пък Перес участва в битката за победата, а в Сингапур Макс донесе неочаквано второ място на Ред Бул, макар и да остана далеч зад Ландо Норис.

В Ред Бул: Ръсел е по-бърз от Хамилтън

И сега се чака последният голям пакет промени по RB20, който трябва да съживи сезона на Ред Бул и да даде шанс на шампионите в битката за двете титли. Шефът на тима Кристиан Хорнър обаче призна, че ако и тези промени не проработят и Ред Бул изостане в Остин, то тимът едва ли ще успее да спечели някое състезание до края на кампанията.

Марко: Предупрежденията на Макс са напълно сериозни

„Мисля, че е възможно Макс да вземе титлата при пилотите с поне още две победи – допълни Марко. – Тогава ситуацията ще изглежда много по-оптимистична за нас и при конструкторите.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти