Симеоне: Куртоа не трябваше да провокира феновете

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне имаше какво да каже по повод инцидента, който прекрати за кратко дербито срещу Реал Мадрид (1:1), след като феновете започнаха да замерят със запалки вратаря на гостите Тибо Куртоа. Аржентинецът осъди това деяние, но разкритикува и белгийския страж за поведението му и начинът, по който е провокирал ултрасите, дразнейки ги умишлено след гола за "белия балет".

"Клубът ще вземе нужните решения за хората, които извършиха това. Нямаме нужда от тях на трибуните. имаме нужда от хора които ни подкрепят, и които мислят за клуба... Това обаче не означава, че вината е само тяхна, защото те реагираха на нещо, което се случи на терена. Това не ги оправдава, но според мен трябва да има санкции и за човека, който ги провокира. Всички трябва да внимаваме как се държим на стадиона, а това се отнася и за самия мен. Според мен трябва да има санкции и за провокатора. Щом ще наказваме тези, които хвърлят запалки, трябва да накажем и този, който ги е предизвикал. Защото, ако няма такива санкции, това може да се повтори", смята Конте.

"Подобно нещо се случи на Куртоа и на "Бернабеу" докато играеше в Атлетико. Това не бива да се случва и клубовете трябва да положат нужните усилия. Но трябва да подхождаме внимателно и да не се правим на жертви. Защото, когато провокираме хората, нормално е да има реакция, независимо дали си Симеоне, Куртоа, Винисиус, Меси или Гризман", допълни аржентинецът.

След това той сподели и мнението си за самия мач.

"Защитавахме се добре през първото полувреме, но като цяло не съм доволен от играта ни, защото можехме да действаме по-добре на контраатака. През втората част стояхме добре и стигнахме до гол. Оказа се, че този инцидент ни повлия позитивно. Отборът излезе на терена преобразен и показа друго лице. Създадохме доста опасности и стигнахме заслужено до равенството", смята наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти