В Ред Бул: Ръсел е по-бърз от Хамилтън

От началото на сезона във Формула 1 шефът на Мерцедес Тото Волф на няколко пъти успешно успя да жегне колегата ли си в Ред Бул Кристиан Хорнър с обясненията, че бившите шампиони имат сериозен интерес към Макс Верстапен. И за да е още по-интересно, от лагера на Макс така и не дойде опровержение до момента, в който Хорнър принуди Верстапен изрично да заяви, че остава в тима за догодина.

Наскоро обаче Хорнър намери начин да отвърне на удара на Волф и обясни, че Джордж Ръсел е вариант за Ред Бул за 2026 година, което пък накара Тото да реагира като ужилен и да обяснява колко силно Джордж е свързан с Мерцедес.

Хорнър проявява интерес към Джордж Ръсел

Сега в играта се включи и съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко, на кого дипломатичните изказвания са напълно чужди, но пък той често има точни попадения. И Марко подкрепи по интересен начин Хорнър.

Марко: Предупрежденията на Макс са напълно сериозни

„Джордж Ръсел е бърз колкото Люис Хамилтън, дори по-бърз от него в квалификациите – отбеляза Марко, като резултатите от квалификациите този сезон напълно потвърждават думите му. – Но Ръсел е сериозно обвързан с марката Мерцедес. Затова мисля, че сега ние ще се фокусираме върху младите ни пилоти. Вижте Колапинто, неопитен и без много успехи в по-ниските категории, но той никога не е карал за най-добрите отбори и се справя невероятно добре.”

Албон си върна думите за атаката на Колапинто в първия завой

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти