Акоста: Още в четвъртък казах, че тази писта ще е лесна за нас

Педро Акоста спечели своя четвърти подиум в дебютната си кампания в MotoGP, след като завърши на второто място в надпреварата за Гран При на Индонезия.

Хорхе Мартин пребори злите духове на "Мандалика" и спечели ГП на Индонезия

След нейния финал испанецът напомни, че още в четвъртък е казал, че „Мандалика“ ще е лесна писта за КТМ, тъй като самото трасе няма добро сцепление, както и моторът на австрийския производител. Той също така не пропусна да благодари на своя отбори и на тестовия екип на КТМ за работата, която вършат по подобряването на RC16.

„Още в четвъртък казах че тази писта ще е лесна за нас, защото ние не разполагаме с много сцепление и обикновено моторът ни е бърз в тези условия на ниско сцепление. Вярно е, че не беше лесен уикенд, защото вчера денят беше малко странен с някои проблеми, които, за щастие, ние успяхме да решим за днес и ги използвахме в наша ползва.„Много съм доволен от тестовия отбор, който много ни помага с Дани (Педроса) и Пол (Еспаргаро), както и всички хора, които работят във фабриката, както и на пистата. Те работят здраво за тези добри резултати“, заяви Акоста.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти