Във Ферари се оглеждат за следващата "бананова обелка" в развитието на SF-24

Директорът по представянето на Ферари Джок Клиър заяви, че италианският тим ще се оглежда за следващата обелка от банан, която да попречи на развитието на отбора.

Изказването на Клиър идва на фона на спада във формата, който „Черните кончета“ изживяха през лятото. Тогава Шарл Леклер и Карлос Сайнц изостанаха малко от челото, тъй като подът, който бе въведен за Гран При на Испания, върна ефекта на подскачането при SF-24.

Леклер каза какъв е единственият шанс на Ферари да се пребори с Макларън

Ферари имаше нужда от няколко уикенда, за да реши този проблем, което реално се случи след лятната пауза. В Маранело обаче са напълно наясно, че развитието на SF-24, а и не само, отново може да се окаже в застой с някой грешна стъпка.

Ферари ще промени за последно SF-24 в Остин

„Никога не си напълно уверен. И след Испания ние не смятахме, че сме се загубили, но имаше някои аномалии между това, което се случваше на пистата и това, което виждахме във въздушния тунел.„Трябваше да се справим с това, но е един процес и ако го погледнехте по това време, можехте да дойдете и да ми кажете, че нашият процес не работи. Това е процесът. Когато видим аномалия, трябва да се справиш с нея, трябва да я разбереш и да се върнеш в правия път.„Това, което видяхте от Барселона е, че ние разбрахме аномалията, върнахме се в пътя и трябва да се оглеждаме за следващата аномалия, защото ще има такава. Процесът е такъв в момента. Понякога подобренията не работят. Процесът на развитие е такъв, че тестваш нещо ново във всеки уикенд.„Ние сме уверени, че нашият процес работи, уверени сме, че държим нещата под контрол. Просто ще чакаме за следващата обелка от банан“, каза Клиър.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти